Een vraag?

Vind hier het antwoord.

Wanneer we een vraag krijgen, wordt deze samen met het antwoord aangevuld op deze pagina.

Vitale Teach is interessant voor iedereen die wil inzetten op professionele ontwikkeling en optimalisatie van de klaspraktijk. 

Door over jouw eigen lespraktijk te reflecteren, verkrijg je inzicht in wat jouw sterke punten zijn en op welke vlakken je nog ondersteuning kan gebruiken. De in Vitale Teach ingebouwde feedbackmethodiek biedt je hierbij de nodige handvaten om gericht naar je eigen handelen te leren kijken. Indien gewenst kan je jouw video ook delen met anderen, zo leer je met en van elkaar. Dit alles binnen een sterk beveiligde omgeving, waarin jij zelf beslist wie jouw video's wel of niet kan zien. 

Neen, we dragen privacy en gegevensbescherming hoog in het vaandel binnen Vitale Teach.
Alleen jijzelf beslist wie jouw video's wel of niet kan zien. 

Elke gebruiker in Vitale Teach heeft een persoonlijk en beveiligd account, gekoppeld aan een uniek e-mailadres. Wanneer je een video oplaadt in de tool, is deze in eerste instantie enkel voor jezelf zichtbaar. Pas wanneer je jouw video zelf deelt met een ander Vitale Teach-account, kan deze persoon jouw video bekijken. Video's kunnen niet uit de tool gedownload of verder verspreid worden. 

Vitale Teach is ontworpen om leraren-in-opleiding, startende leraren en hun begeleiders en mentoren te ondersteunen en te ontlasten, niet om hen extra werk te bezorgen. 

Wij adviseren om per annotatiecyclus slechts een beperkt aantal video's van elk maximaal 5 minuten op te laden. Niet enkel reflecteer je zo meer gericht over belangrijke momenten in je klaspraktijk, het zorgt er ook voor dat de tijdsbesteding die nodig is om een video te analyseren in Vitale Teach beperkt blijft. 

accent